Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
29.08.2016.

Ministar odbrane primio porodicu Tijane Bogdanović



Ministar odbrane primio porodicu Tijane BogdanovićMinistar odbrane Zoran Đorđević primio je danas srebrnu olimpijku iz Rija Tijanu Bogdanović, članicu tekvondo reprezentacije Srbije, s kojom su bili i njeni roditelji, sestre, brat i trener Dragan Jović. Ministar je našoj reprezentativki čestitao osvajanje srebrne medalje i poželeo joj mnogo uspeha i sreće u daljoj sportskoj karijeri.

– Tvoja srebrna medalja je za nas zlato i ti si dokazala da je Srbija zemlja sjajnih sportista. Istinski smo ponosni na rezultat koji si postigla. U jakoj konkurenciji srebrna medalja je veliko postignuće i potpuno sam uveren da ćeš nam u budućnosti doneti nova zlatna odličja. Ubeđen sam da će se već na sledećoj olimpijadi slušati naša himna, rekao je ministar odbrane našoj sportistkinji i dodao da je sada najvažnije razvijati pobednički duh od koga će „strepeti“ protivnice.

Ministar Đorđević se u razgovoru s Tijaninim trenerom raspitivao za uslove u kojima treniraju naši tekvondo takmičari. On je pohvalio dosadašnji rad u reprezentaciji i poželeo da se i ubuduće radi dobro i požrtvovano kao i do sada.

– Bavljenje borilačkim veštinama je veoma značajno, ne samo za vojsku, već i za celo društvo, baš kao i bavljenje sportom uopšte.Ministar odbrane primio porodicu Tijane Bogdanović Upravo zbog toga, društvo poklanja pažnju najboljim sportistima a mi ćemo nastojati da tekvondo postane deo obuke naših pripadnika, kao što su džudo i karate. Iskreno se nadam da će već sledeće godine u obuku biti uvršteni i streličarstvo i streljačka disciplina leteće mete, budući da ti olimpijski sportovi imaju veze sa vojskom i vojnom obukom, rekao je ministar Đorđević u razgovoru s porodicom Tijane Bogdanović.

Zahvaljujući ministru na prijemu, Tijanin otac Bratislav, inače, potpukovnik Vojske Srbije, rekao je da se bavljenje sportom u njegovoj porodici podrazumeva i da od Tijane tek očekuju medalje.

Prošle nedelje u Komandi RV i PVO priređen je prijem i za srebrnu odbojkašicu iz Rija Bjanku Bušu, koja je, takođe, ćerka pripadnika Vojske Srbije i koju će ministar Đorđević sledeću primiti.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA