Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
02.08.2016.

General Diković obišao zajedničke snage vojske i policije



Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, u pratnji komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića, obišao je danas u Nišu Komandu zajedničnih snaga vojske i policije angažovanih na obezbeđenju državne granice ka Bugarskoj i Makedoniji kao i deo zajedničkih jedinica koje zadatke realizuju u graničnom pojasu sa Bugarskom.

Komandant zajedničnih snaga general-major Želimir Glišović informisao je načelnika Generalštaba o dosadašnjoj realizaciji zadataka na sprečavanju ilegalnih prelazaka migranata na teritoriju Republike Srbije i onemogućavanju krijumčarenja, kao i o uslovima u kojima rade pripadnici zajedničkih snaga vojske i policije.

General Diković je odao priznanje svim pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova na odgovornom i profesionalnom zajedničkom radu.

- Sem vojske i policije nema drugih koji bi ovako profesionalno, stručno i odgovorno mogli da izvršavaju ove zadatke. Tako je sada, tako će i biti kad god zatreba našoj Srbiji, istakao je general Diković.

General Diković je tokom obilaska sagledao rejone razmeštaja snaga na zaštiti državne granice i uslove za organizaciju i realizaciju postavljenih zadataka.

Obraćajući se mešovitim snagama, angažovanim na nekadašnjim graničnim karaulama, general Diković je rekao da se pripadnici vojske i policije nalaze na zadatku koji je od državnog značaja.

- Drago mi je da vidim da vojska i policija zajedno funkcionišu kao jedan tim. Uspeli ste da se za kratko vreme dobro organizujete i obezbedite državnu granicu od ilegalnih prelazaka migranata na našu teritoriju, dodao je general Diković.

U širem rejonu Zaječara i Knjaževca načelniku Generalštaba Vojske Srbije o situaciji na terenu i stanju u jedinicama koje izvršavaju zadatke na zaštiti državne granice referisali su komandiri angažovanih jedinica.













photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA