Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.07.2016.

7. ~CISM~ letnji Trening kamp-Kopaonik 2016



7. CISM letnji Trening kamp-Kopaonik 2016Na 51. Skijaškom poligonu „Kopaonik“ u toku je „7. ~CISM~ letnji Trening kamp- Kopaonik 2016”, koji je otpočeo sa radom 13. jula i traje do 8. avgusta. Vojni sportisti u sportskim disciplinama orijentiring, džudo, vojni pentatlon, skijanje, biatlon i atletika, pod budnim okom tehničkih rukovodilaca i trenera, svakodnevno treniraju dva do tri puta, u sklopu priprema za nastupe na prestižnim domaćim i međunarodnim vojnim sportskim takmičenjima, koji će se organizovati pod okriljem Međunarodnog saveta za vojne sportove ~CISM~.

Tokom realizacije kampa, organizovana je i stručna rasprava u vezi sa nacrtom Pravilnika o sportskoj delatnosti za potrebe Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, u kojoj su učestvovali članovi radnog tima za izradu nacrta i šef Delegacije Republike Srbije pri ~CISM~ brigadni general Siniša Radović, koji je ujedno posetio 7. CISM letnji Trening kamp-Kopaonik 2016učesnike kampa.

U završnoj fazi realizacije trening kampa, od 4. do 8. avgusta, biće održan „6. ~CISM~ Čelendž kup u planinskom trčanju“ u kojem će se pored članova atletske reprezentacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, takmičiti i članovi reprezentacija oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Bugarske, Rumunije, Slovenije, Makedonije i Poljske.

Organizator „7. ~CISM~ letnjeg Trening kampa-Kopaonik 2016” je Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, u saradnji sa lokalnim samoupravama Raška, Brus, Leposavić, kao i Atletskim savezom Srbije, JP „Skijališta Srbije“, NP „Kopaonik“, MK Resort i Sportskim društvom „Jasenice“.

photoFOTOGALERIJA