Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.07.2016.

Potpisani protokoli o donaciji Ministarstva odbrane Kraljevine Danske



U organizaciji Direkcije za evropske integracije i upravljanje projektima u poseti Ministarstvu odbrane Republike Srbije boravio je predstavnik Ministarstva odbrane Kraljevine Danske Kurt Rafsgart u vezi sa nastavkom saradnje na projektima sa Ministarstvom odbrane i Vojskom Srbije.
  
Tokom trodnevne posete potpisana su četiri protokola o donaciji Ministarstva odbrane Kraljevine Danske  Ministarstvu odbrane Republike Srbije.

Prvi protokol o donaciji informatičke opreme u vrednosti od 28.000 evra potpisan je u Upravi za telekomunikacije i informatiku Generalštaba Vojske Srbije a u cilju unapređenja brzog i bezbednog pristupa Internetu u organizacijskim jedinicama Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Drugi protokol o donaciji informatičke i didaktičke opreme u vrednosti od 7.860 evra potpisan je u Odeljenju za razvoj psihološke delatnosti Sektora za ljudske resurse a cilju unapređenja psihološke prevencije u Ministarstvu odbrane i reagovanja u kriznim situacijama.

 Potpisan je i  protokol o donaciji softvera, informatičke i kancelarijske opreme u vrednosti od 8.500 evra Kabinetu za psihijatriju Specijalističke poliklinike VMA kao i protokol o donaciji testova za procenu kongnitivnih sposobnosti i specifičnih crta ličnosti u vrednosti od 14.000 evra Kabinetu psihologije Vazduhoplovnomedicinskog instituta Ratnog vazduhloplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Tokom posete Kurt Rafsgart razgovarao je sa direktorom Direkcije pukovnikom dr Katarinom Štrbac, predstavnicima Sektora za politiku odbrane, Sektora za ljudske resurse, Vojnomedicinske akademije i Komande RViPVO . Tom prilikom izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom bilateralnom saradnjom u ovoj oblasti i  implementacijom do sada usaglašenih projekata.

 
photoFOTOGALERIJA