Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
28.06.2016.

Ansambl „Stanislav Binički“ nastupio u Bijeljini




Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ nastupio je sinoć na „Vidovdanskom koncertu“ u Bijeljini, u Bosni i Hercegovini.

U Centru za kulturu „Semberija“ sa Ansamblom je nastupilo i Srpsko pjevačko društvo iz Bijeljine „Srbadija“, a koncertu su prisustvovali ministri u Vladi Republike Srpske, predstavnici Oružanih snaga BiH i policije, predstavnici gradske vlasti, sveštenstvo i brojni posetioci.

Vidovdanski koncert organizovan je povodom krsne slave Vojske Republike Srpske i slave Spomen-hrama Svetog mučenika kneza Lazara i svih svetih mučenika srpskih u bijeljinskoj kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“.

Posle intoniranja dve himne, Republike Srbije i Republike Srpske, publika je uživala u zvucima kompozicija „Bojarka“, „Vidovdan“, „Ovo je Srbija“, „Tamo daleko“, zatim „Vostani Serbije“, „Oj Srbijo, mila mati“, brojnih marševa i nekoliko pesama iz filma „Montevideo, Bog te video“.

Dirigenti tokom koncerta bili su major Igor Mitrović i Jelena Milićević Trakilović.

U znak zahvalnosti, komandant kasarne „Vojvoda Stepa Stepanović“ pukovnik Sreten Milošević uručio je načelniku Ansambla „Binički“ kapetanu fregate Svetozaru Vasileskom ikonu iz Spomen-hrama, dok je kapetan fregate Vasileski pukovniku Miloševiću uručio knjigu „Srpsko vojno školstvo“.

Takođe, načelnik Ansambla uručio je starešini Spomen-hrama protonamesniku Vasi Popoviću knjigu o vojnoj muzici i muzičarima i zahvalio svima na višegodišnjoj uspešnoj saradnji.

Pozivom na bis, Ansambl i hor „Srbadija“ izveli su kompoziciju „Vidovdan“ uz stajaće ovacije publike.



photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA