Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.06.2016.

Ministar Đorđević na snimanju treće sezone „Vojne akademije“



Ministar Đorđević na snimanju treće sezone „Vojne akademije“Ministar odbrane Zoran Đorđević danas je na Vojnoj akademiji posetio ekipu koja snima treću sezonu istoimene serije, koja je prethodne dve sezone privukla veliku pažnju gledalaca.

Novu sezonu serije, koju će činiti 12 epizoda, zajednički realizuju Ministarstvo odbrane, Vojska Srbije, Radio-televizija Srbije i produkcijska kuća „NIRA“.

Snimanje je počelo 10. maja i u krugu Vojne akademije trajaće do 10. juna, kada ekipa nastavlja snimanje u „civilstvu“.

U međuvremenu, snimaće se obuka i taktička vežba kadeta na prostorima Bubanj potoka i Deliblatske peščare, a pred kraj snimanja u planu su scene i kadrovi aviona i helikoptera na Aerodromu „Batajnica“.

- Ako sve bude išlo prema planu, snimanje će bito završeno u prvoj polovini avgusta – kaže reditelj "Vojne akademije" Dejan Ministar Đorđević na snimanju treće sezone „Vojne akademije“Zečević, koji ističe da je zadovoljan onim što je snimljeno prethodne tri sedmice i dodaje da publika neće biti razočarana onim što sledi u životu glavnih junaka serije.

- Nudimo mnogo novog sadržaja, pratimo junake u novim životnim okolnostima, a imamo i nove kadete sa svojim životnim pričama - kaže Zečević i najavljuje mnogobrojne obrte u priči.

Glumica Tijana Pečenčić, koja je sada mlada poručnica, ne želeći da otkriva detalje najavljuje da će lik koga igra imati mnoga iskušenja i prekretnice koje će morati da rešava.

Stručni konsultant na seriji, potpukovnik Željko Novović podseća da je Vojna akademija za potrebe snimanja serije angažovala 1053 ljudi te da je snimanje dosad završeno na 28 lokacija i da je preostalo još osam.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
01.06.2016
На сету "Војна академија ~III~"
01.06.2016
Редитељ Дејан Зечевић
01.06.2016
Тијана Печенчић