Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.05.2016.

Predavanje ministra odbrane slušaocima Škole nacionalne odbrane



Predavanje ministra odbrane slušaocima Škole nacionalne odbraneMinistar odbrane Zoran Đorđević održao je danas polaznicima 59. klase Generalštabnog usavršavanja i 62. klase Komandno-štabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane predavanje o dostignutom stepenu reformi, kao i pravcima i prioritetima daljeg razvoja Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Tom prilikom, ministar Đorđević osvrnuo se na profesionalizaciju, obuku, obrazovni sistem, a najveći deo današnjeg predavanja bio je posvećen uspostavljanju sistema finansijskog upravljanja i kontrole u Ministarstvu odbrane.

- Finansijski sistem i finansijska kontrola i upravljanje odnose se na sve poslovne procese, kako finansijske, tako i nefinansijske, i moraju biti uspostavljeni na svim nivoima. Oni podrazumevaju uključivanje svih zaposlenih od najvišeg rukovodstva, do poslednjeg zaposlenog – naglasio je ministar Đorđević ističući da su nefinansijski poslovi, kao što su obuka, osposobljavanje i Predavanje ministra odbrane slušaocima Škole nacionalne odbranetreninzi, naročito važni u sistemu odbrane.

Malo ima onih institucija na koje Ministarstvo odbrane može da se ugleda kada je reč o funkcionisanju finansijskog sistema, rekao je Đorđević ističući da je ministarstvo koje predvodi pionir u uvođenju određenih inovativnih mehanizama u tom segmentu rada.

Ministar Đorđević je, takođe, ukazao na značaj interne revizije za efikasno funkcionisanje jednog složenog sistema kakav je Ministarstvo odbrane, dok je u završnom delu današnjeg predavanja polaznicima Škole nacionalne odbrane govorio o vizijama razvoja Ministarstva.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA