Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.05.2016.

Priznanje vojnim psiholozima



Sekcija vojnih psihologa je ovogodišnji dobitnik tradicionalne nagrade Društva psihologa Srbije, priznanja „Ljuba Stojić“ za doprinos u radu i razvoju Društva psihologa Srbije. Nagrada je dodeljena na otvaranju 64. Naučno-stručnog skupa Sabora psihologa Srbije, koji se ove godine održava na Zlatiboru pod nazivom „Relacije i granice – psihologija i interpersonalni odnosi“.

Za kratko vreme od osnivanja krajem 2014. godine, sekcija vojnih psihologa uspela je da promoviše u stručnoj javnosti rad psihologa u sistemu odbrane brojnim kontinuiranim aktivnostima iz oblasti psihološke prevencije, selekcije, savetovanja, priprema, lečenja, zdravstvene i obrazovne delatnosti, kao i rada u specijalizovanim agencijama Ministarstva odbrane.

Na ovogodišnjem skupu, psiholozi iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije predstavili su svoje aktivnosti na simpozijumu „Psihološka delatnost u sistemu odbrane“, čiji je voditelj mr Tatjana Višacki iz Instituta za strategijska istraživanja SPO MO, i na okruglom stolu „Model prevencije mentalnog zdravlja pripadnika MO i VS“, čiji su voditelji Verica Đorđević i Aleksandra Vlajić, psiholozi iz Vojske Srbije.