Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
24.05.2016.

Seminar o strateškom komuniciranju



Seminar o strateškom komuniciranju U beogradskom Domu Vojske danas je počeo seminar o strateškom komuniciranju namenjen predstavnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, a na kome će predavači biti oficiri iz Združene komande NATO u Napulju.

Otvarajući skup, načelnik Uprave za odnose sa javnošću kapetan bojnog broda Petar Bošković istakao je da je Ministarstvo odbrane na vreme prepoznalo važnost odnosa sa javnošću, o čemu svedoče postojanje strateških dokumenata u tom domenu kao i oficira za odnose sa javnošću na nivou brigade. On je, takođe, ukazao i da je to ministarstvo jedno od prvih koje se predstavilo i na društvenim mrežama, imajući u vidu značaj dvosmerne komunikacije sa javnošću. Govoreći o značaju ovog seminara, kapetan bojnog broda Seminar o strateškom komuniciranju Bošković je još jednom podsetio na važnost usavršavanja i razmenu iskustava, naročito u kontekstu savremenih bezbednosnih izazova.

Pukovnik Nikolas Triandafilou iz NATO vojne kancelarije za vezu u Beogradu, tokom uvodnog predavanja, predstavio je tu organizaciju i njenu strukturu, kao i nivoe saradnje ostvarene sa Republikom Srbijom.

Tokom trodnevnog seminara, učesnici će biti u prilici da kroz interaktivnu radionicu saznaju više o izveštavanju sa događaja, pisanju saopštenja, kriznom komuniciranju, saradnji sa medijima, kao i organizovanju konferencija za medije.

photoFOTOGALERIJA