Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.05.2016.

Prijem za najbolje strelce



Ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba Ljubiša Diković primili su ekipu Vojske Srbije koja je osvojila prvo mesto u pojedinačnom i ekipnom plasmanu u disciplini pištolj na takmičenju koje je održano u Velikoj Britaniji, a koje je organizovala Prva divizija Kopnene vojske Velike Britanije.

Tom prilikom dodeljene su nagrade i pohvale desetočlanoj ekipi za postignute rezultate.

Čestitajući na postignutim rezultatima, ministar Đorđević zahvalio je pripadnicima Vojske Srbije  jer su na dostojanstven način predstavili Vojsku Srbije. Pobedničkom timu naših „specijalaca“ poželeo je uspeh na narednim takmičenjima naglašavajući da će rukovodstvo Ministarstva odbrane i Vojske Srbije učiniti sve što je u njihovoj moći da se u narednom periodu obezbede bolji uslovi za pripremu naših strelaca.

General Diković je pohvalio rezultate pripadnika Specijalne brigade ističući da uspeh ove ekipe svedoči o snazi i mogućnostima pripadnika te jedinice, koja je jedna od najsposobnijih i najobučenijih jedinica u Vojsci.

Ministar Đorđević i general Diković posebno su istakli rezultat zastavnika prve klase Jovice Bubala koji je osvojio prvo mesto u pojedinačnom plasmanu.

Takmičenje je organizovano u disciplinama pištolj Glok 17 i puška ~SA 80 (L85 A2)~. Pripadnici Specijalne brigade su izvršili deset veoma zahtevnih bojevih gađanja iz obe vrste naoružanja i, u konkurenciji 23 tima, u disciplini pištolj osvojili prvo mesto u ekipnom plasmanu, a zastavnik Bubalo zauzeo je prvo mesto u pojedinačnom plasmanu. U disciplini puška, ekipa Vojske Srbije zauzela je sedmo mesto.
 
videoVIDEOGALERIJA