Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
15.05.2016.

Učešće Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na „Sportskom sabranju“



Na ovogodišnjem trećem „Sportskom sabranju Svete Srbije” na Adi Ciganliji učestvovali su i Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije. Drugog dana sportske manifestacije, u kulturno-umetničkom programu nastupio je Umetnički ansambl „Stanislav Binički“, a pripadnici Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“ prikazali su posetiocima deo fizičke osposobljenosti.

Ansambl „Binički“ započeo je današnji program izvođenjem himne Republike Srbije, a potom su odsvirali kompozicije „Tamo daleko“, „Marš na Drinu“ i uvodnu špicu popularne serije „Vojna akademija“.

Pripadnici „Kobri“ demonstrirali su miks borilačkih veština samoodbrane, odbrane od vatrenog oružja, bacanje noževa i ostalog, što je izazvalo veliku zainteresovanost brojnih posetilaca.

Na terenima je bilo postavljeno nekoliko desetina sportskih stanica, a posetioci su mogli da uživaju u tenisu, rukometu, odbojci i ostalim sportovima i sportskim veštinama. Za sve koji su današnji dan proveli na sportskoj manifestaciji bio je obezbeđen i ručak – čuveni vojnički pasulj.

Program je bio inspirisan likom i delom Nikole Tesle te je mladi glumac Predrag Vasić kazivao citate i priče iz Teslinog života. Voditelji programa bili su glumci Anđelka Prpić i Andrija Milošević, a učesnici koji su nastupili pred brojnim posetiocima terena na Adi bili su umetnici Jelena Tomašević, Slobodan Trkulja, Bilja Krstić, bend Neverne bebe, dečji horovi, baletske škole i ostali.

Osnivači manifestacije su naši proslavljeni sportisti Dejan Tomašević, Aleksandar Kristić, Igor Janković, Aleksandar Stanojević i Goran Stevanović. Da bi vrednosti kojima stremi pokazalo na delu, Pravoslavno sportsko društvo „Sveta Srbija” organizuje veliku sportsku manifestaciju koja je zbog jedinstvenosti koncepta i dosadašnjeg uspeha od Grada Beograda dobila status „manifestacije od posebnog značaja za prestonicu Srbije”. Ovogodišnje „Sportsko Sabranje” odvijalo se 14. i 15. maja na sportskim terenima na Adi Ciganliji.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA