Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
09.05.2016.

Obeležavanje Dana pobede nad fašizmom




Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, u pratnji ministra odbrane Zorana Đorđevića i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, položio je danas venac na Spomenik neznanom junaku na Avali povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu – 9. maja.

Predsednik je u Spomen knjigu zapisao – Srbija, možda više od drugih, s pravom obeležava ovaj dan kao svoj. Sve naše bitke, bune, ustanci, ratovi - bili su borba za slobodu zemlje i naroda. Bilo je i biće. Takve sinove i kćeri rađa ova naša Srbija.

Državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu predvodio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, koji je uz vojne i državne počasti položio venac i odao poštu na Groblju oslobodilaca Beograda u Drugom svetskom ratu.

Vence su položili i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, grada Beograda, SUBNOR-a Srbije, kao i predstavnici diplomatskog kora, udruženja i građani.

Dan pobede  obeležava se brojnim manifestacijama u Srbiji.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA