Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
06.05.2016.

Koncert „Moja odiseja”



Koncert „Moja odiseja”U Centru za kulturu Smedereva sinoć je održan autorski koncert Vojkana Borisavljevića povodom 50 godina njegovog umetničkog rada.

Poznati kompozitor i dirigent obeležio je svečani jubilej uz pomoć prijatelja, istaknutih domaćih umetnika poput Lea Martina, Milana Laneta Gutovića, Željka Vasića, Dušana Svilara, Ivana Bosiljčića i mnogih drugih. Uz pratnju Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički” izveli su njegove najpoznatije kompozicije poput „A sad adio”, „Odiseja”, „Ljubav je samo reč”, „Ruže su uvele”, „Plovi, bela lađo”.
Koncert „Moja odiseja”
- Saradnja sa ansamblom „Binički” počela je pre 25 godina, sticajem okolnosti baš kada sam obeležavao 25 godina svog rada. Zadovoljstvo mi je što i ovu godišnjicu mogu da proslavim sa najstarijim ansamblom u Srbiji, izjavio je Borisavljević.

Vojkan Borisavljević je poznati srpski kompozitor i dirigent. Umetničkim radom bavi se od 1965. godine. Njegov umetnički opus sastoji se od više od 500 pesama, napisanih za najpoznatije pevače nekadašnje Jugoslavije. Komponovao je pesme za serije poput „Sivi dom” i „Vruć vetar”, odakle je poznata pesma „A sad adio”, a njegova muzika za film „Lajanje na zvezde” nagrađen je Zlatnom mimozom 1997. godine.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA