Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
05.05.2016.

Čestitka ministra odbrane povodom Dana Vojne štamparije



Svim pripadnicima Vojne štamparije „Beograd“ upućujem iskrene čestitke povodom 6. maja – Dana ustanove.

Tog dana 1898. godine kralj Aleksandar ~I~ Obrenović, na osnovu Zakona o ustrojstvu vojske i Zakona o ustrojstvu Vojnog ministarstva, doneo je Ukaz da se u sastavu Geografskog odeljenja Ministarstva vojnog ustanovi štamparska radionica sa jednim upravnikom, osobljem i potrebnim slagačima i učenicima.

Nastavljajući tradiciju dužu od jednog veka, zahvaljujući ljudskim resursima koje posedujete, u proteklom periodu dali ste značajan doprinos štampanju vojnostručne literature, vojnog glasila, periodičnih vojnih publikacija i drugog promotivnog materijala kojim se prezentuju Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije i njihove aktivnosti, kao i dela u oblasti naučnoistraživačkog rada od interesa, kako za sistem odbrane, tako i za Republiku Srbiju.

Siguran sam da ćete i ubuduće ostvarivati zapažene rezultate na polju štamparske delatnosti. Uz čestitke za praznik, iskreno vam želim da i u narednom periodu postižete zapažene rezultate i svojim radom date doprinos daljem razvoju i prosperitetu Vojske Srbije i Ministarstva odbrane.