Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
22.04.2016.

Ministar odbrane posetio Generalštab




Povodom Dana Vojske Srbije – 23. aprila, ministar odbrane Zoran Đorđević obratio se danas pripadnicima Generalštaba Vojske Srbije u kasarni „Banjica-2“.

Prema njegovim rečima, Vojska Srbije je uvek brinula o svojim građanima, a onaj ko izabere da bude njen pripadnik zavređuje posebno poštovanje.

- Biti njen pripadnik znači služiti opštem dobru, služiti svojoj otadžbini i biti spreman za napore i odricanja. Vi ste odraz pravog sistema vrednosti i primer ostalima. Republika Srbija želi da drži korak sa modernim svetom koji se stalno menja i vaš doprinos u tome je nemerljiv. Promenljivi izazovi, rizici i pretnje nameću potrebu za novim odgovorima, a vi ste pokazali da Vojska Srbije konstantno unapređuje svoje sposobnosti i uvek je spremna da izvršava sve svoje misije i zadatke, kao pouzdan oslonac stabilnosti Srbije i regiona, rekao je ministar Đorđević.

On je istakao da ima još mnogo zadataka koje treba rešiti u periodu pred nama – raditi na poboljšanju životnog standarda pripadnika Vojske Srbije, izvršiti popunu i optimizaciju shodno nameni i potrebama sistema odbrane, nastaviti učešće u misijama, izvršiti remont sredstava naoružanja i vojne opreme i nabaviti nova, savremena sredstva.

- Stvorićemo bolje uslove za rad. Neće biti lako, ali glava mora biti podignuta, jer samo jedinstveni i čistog srca možemo stvoriti bolju budućnost nama i našoj deci. Nećemo odustati jer nisu ni junaci s Kolubare i Kajmakčalana. Ne predajte se jer nisu ni Sinđelić, ni Tepić. Krenite hrabro napred, ka boljoj i svetlijoj budućnosti, ponosni na našu istoriju, sebe, našu vojsku i Srbiju, poručio je ministar odbrane i rekao da je s ponosom i časno uvek isticao da je deo sistema odbrane.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković čestitao je pripadnicima Dan Vojske i zahvalio ministru odbrane na prvoj zvaničnoj poseti Generalštabu i učešću u obeležavanju jubileja vojske. 

 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA