Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
29.03.2016.

Održana analiza sposobnosti Vojske Srbije za 2015. godinu



Redovna godišnja analiza operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2015. godinu održana je danas u Domu Garde u Topčideru.

Analizi su prisustvovali predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, ministar odbrane Zoran Đorđević, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, kao i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

U toku analize sagledani su rezultati rada Vojske Srbije u 2015. godini, dostignuća u izgradnji operativnih i funkcionalnih sposobnosti, sposobnosti Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Komande za obuku, kao i Vojske Srbije u celini za izvršenje dodeljenih misija, zatim elementi operativnih i funkcionalnih sposobnosti za 2015. godinu, kao i druga pitanja koja utiču na održavanje i razvoj sposobnosti Vojske Srbije. Definisani su, takođe, i zadaci za održavanje i unapređivanje sposobnosti Vojske Srbije u 2016. godini.

Nakon analize, učesnici su videli prikaz naoružanja i vojne opreme, a predstavljeni su im i najnoviji naslovi vojnoizdavačke delatnosti.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA