Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
24.02.2016.

Godišnja analiza Uprave za obaveze odbrane




U Multimedijalnoj sali Sektora za materijalne resurse danas je održana godišnja analiza realizacije zadataka iz funkcionalne nadležnosti Uprave za obaveze odbrane za 2015. godinu. Analizi su prisustvovali v.d. pomoćnika ministra odbrane za ljudske resurse Miloš Janković i načelnik Uprave za organizaciju Sektora za politiku odbrane general-major Slađan Đorđević.

Tokom analize je istaknuto da se u prethodnoj godini intenzivno radilo na davanju mišljenja o usaglašenosti pojedinačnih planova odbrane subjekata odbrane s Planom odbrane Republike Srbije, izradi Plana odbrane Ministarstva odbrane, poslovima zakonskog i normativnog uređenja priprema za odbranu i vojne, radne i materijalne obaveze, podršci procesu profesionalizacije Vojske Srbije i realizaciji uputa regruta na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem.

Na analizi je bilo reči i o zaključcima i zadacima za dalji rad na unapređenju stanja u realizaciji zadataka iz funkcionalne nadležnosti Uprave za obaveze odbrane i potčinjenih sastava.

photoFOTOGALERIJA