Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.01.2016.

Vojna gimnazija obeležila Svetog Savu



Vojna gimnazija obeležila Svetog Savu Vojna gimnazija danas je, zajedno sa Sportskom gimnazijom, obeležila školsku slavu - Savindan, u čast Svetog Save, utemeljivača obrazovanja i prvog srpskog arhiepiskopa.

Slavski kolač su, u prisustvu pomoćnika ministra odbrane za ljudske resurse Miloša Jankovića, rektora Univerziteta odbrane general- majora Mladena Vurune i načelnika Vojne akademije general-majora Gorana Zekovića, sekli vojni sveštenici i paroh hrama Svetog Arhangela Gavrila Jovan Babić, nekadašnji đak generacije Vojne gimnazije.

Načelnik Vojne gimnazije, pukovnik Miroslav Gvozdenović je istakao da je čast danas Vojna gimnazija obeležila Svetog Savu pozvati učenike i nastavnike da ponosno nastave da koračaju putem koji je trasirao utemeljivač srpske države, crkve i škole Sveti Sava.

- On se izdigao umom, ali i srcem, do samog božanskog prestola, i obavezao nas na negovanje čestitosti, poštenja i pravih vrednosti, vrlina koje su i njega krasile, rekao je načelnik Vojne gimnazije i dodao da nit svetosavske kulture mora ostati neprekinuta, kako bi osnaživala našu nadu za srećniju budućnost.

photoFOTOGALERIJA