Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
30.11.2015.

Program ~CASM~ do kraja 2017. godine



Ministar odbrane Bratislav Gašić, direktor Centra za sprečavanje sukoba OEBS Marsel Pesko i stalna koordinatorka UN u Srbiji i direktorka Kancelarije ~UNDP~ Irena Vojačkova – Solorano potpisali su danas Dodatak uz Program razvoja kapaciteta za upravljanje zalihama konvencionalne municije ~(CASM) ~u Srbiji. Navedenim dokumentom Program ~CASM ~će biti produžen za dodatne dve godine, odnosno, do kraja 2017. godine.

Ministar odbrane zahvalio je na pomoći država učesnica OEBS i drugih međunarodnih organizacija, koje su svojim finanijskim donacijama omogućile sprovođenja Programa ~CASM ~tokom prethodnih godina.

„Ogromno operativno iskustvo, tehničko i menadžersko znanje o razvoju i vođenju sličnih projekata naših partnera iz OEBS-a i UN bili su od presudne važnosti da ovaj projekat zaživi i dođe na prag pete godišnjice postojanja“, rekao je Gašić.

Program ~CASM ~uspostavljen je 2011. godine sa ciljem pružanja pomoći u povećanju sigurnosti i bezbednosti skladišta konvencionalne municije, poboljšanja infrastrukture objekata za demilitarizaciju u Tehničko remontnom zavodu Kragujevac, kao i demilitarizaciji viška specijalne municije. Okvir za sprovođenje Programa ~CASM ~jeste Programski dokument između OEBS, ~UNDP~ i Ministarstva odbrane.

 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA