Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
28.08.2015.

Promovisani najmlađi rezervni oficiri



Promovisani najmlađi rezervni oficiriU kasarni “General Jovan Mišković“ na Banjici danas je održana svečanost povodom završetka školovanja martovske generacije slušalaca Škole rezervnih oficira. Svečanosti su prisustvovali predstavnici organizacijskih celina Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, rodbina i prijatelji rezervnih oficira.

Najuspešniji među 52 slušaoca je rezervni potporučnik Vukašin Grozdić sa prosečnom ocenom 9,56, dok je na drugom mestu po uspehu Stefan Nikolić, a na trećem rezervni potporučnik Dragan Radovanović.

Među slušaocima Škole rezervnih oficira na VMA najbolji je bio rezervni porporučnik Milan Miljković. Drugi po rangu bio je Vlastimir Dimitrijević, a treća Vesna Bajkić.

Promovisani najmlađi rezervni oficiriNačelnik Škole nacionalne odbrane Vojne akademije pukovnik Miroslav Talijan zahvalio je roditeljima i rodbini novoproizvedenih rezervnih potporučnika što su ih podržavali tokom školovanja. On je posebno čestitao najuspešnijim potporučnicima na postignutom uspehu tokom školovanja. Pukovnik Talijan istakao je da školovanje rezervnih oficira odlikuje složen i zahtevan proces obuke koju su ti mladi ljudi sa uspehom savladali i zasluženo dobili prve oficirske činove.

Najbolji u rangu, rezervni potporučnik Vukašin Grozdić, istakao je da su rezervni oficiri naše Vojske osposobljeni da se, ako zatreba, odazovu pozivu države i preuzmu oficirske dužnosti u jedinicama.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
  • Завршетак школовања [FLV]