Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
24.06.2015.

Sastanak sa delegacijom Ruske Federacije



Ministar odbrane Bratislav Gašić sastao se sa delegacijom Ruske Federacije koja učestvuje na 7. Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme „Partner 2015“. Delegaciju predvodi prvi zamenik direktora Federalne službe Ruske Federacije za vojnotehničku saradnju Andrej Arturovič Bojcov.

Sastanak sa delegacijom Ruske FederacijeU razgovoru je istaknuto da su odnosi Srbije i Ruske Federacije tradiconalno dobri i prijateljski, a Deklaracija o starteškom partnerstvu koju su potpisali predsednici dve zemlje 2013. godine u Sočiju potvrđuje namere za dalje unapređenje saradnje u svim oblastima. Ministar odbrane istakao je da Srbija izuzetno ceni principijelnu podršku Ruske Federacije teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje.

Gašić i Bojcov razgovarali su o modalitetima za unapređenje vojnoekonomske saradnje dve zemlje. Narodna skupština Republike Srbije 19. juna ratifikovala je Sporazum o vojnotehničkoj saradnji, što će pozitivno uticati na dalji razvoj saradnje u ovoj oblasti, naglasio je ministar odbrane.

Ministar Gašić rekao je da će Ministarstvo odbrane pružiti svu podršku predstavnicima srpske namenske industrije radi daljeg unapređenja saradnje sa Ruskom Federacijom.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA