Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
25.05.2015.

Otvoren Sedmi futsal kup za mir



U gradskoj hali „Mostonga” Sombor danas je održano svečano otvaranje „7. ~CISM~ futsal kupa za mir“.

Prisutnima su se tokom ceremonije obratili predsednik opštine Apatin dr Živorad Smiljanić, gradonačelnik Sombora Saša Todorović, generalni sekretar Međunarodnog saveta za vojne sportove (~CISM~) pukovnik Dora Mambi Koita i šef Delegacije Republike Srbije pri ~CISM~ brigadni general Siniša Radović, koji je i otvorio turnir.

Prilikom obraćanja general Radović zahvalio je Međunarodnom savetu za vojne sportove na ukazanom poverenju i obećao da će Republika Srbija, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije dati svoj maksimum da turnir prođe u najboljem redu.

Pukovnik Koita zahvalio je Ministarstvu odbrane, Vojsci Srbije i Delegaciji Republike Srbije na prihvaćenoj organizaciji i rekao da je turnir početak drugog kruga turnira u kojem učestvuju države iz bivše Jugoslavije, a koji se organizuje u okviru projekta za mir, jednog od važnijih u ~CISM~.

Učesnici turnira ekipe oružanih snaga Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije, odmeriće snage u mečevima koji se u naredna četiri dana odigravaju u hali „Mostonga“ u Somboru i u sali Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ u Apatinu. Finalna utakmica i utakmica za treće mesto, proglašenje pobednika i svečano zatvaranje biće održano u sportskoj sali škole u Apatinu u četvrtak od 16 do 20 časova.

Suorganizatori turnira su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, Zapadno-bački upravni okrug, Grad Sombor, Opština Apatin, dok tehničku podršku realizaciji turnira pružaju 1. Centar za obuku Sombor i Delegacija Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove (~CISM~).

U prvoj utakmici turnira, ekipa BiH pobedila je Sloveniju sa 5:1, dok je ekipa Srbije pobedila Hrvatsku sa 4:1.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA