Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.04.2015.

Poseta fabrici Borbeni složeni sistemi



Poseta fabrici Borbeni složeni sistemiMinistar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković posetili su danas privredno društvo „Borbeni složeni sistemi“, poslovnu jedinicu „Morava“ u Velikoj Plani, koja posluje u okviru JP „Jugoimport – SDPR“, gde su obišli pogone za proizvodnju artiljerijskih oruđa i oklopnih borbenih vozila.

Tokom posete prikazan je deo proizvodnog programa JP „Jugoimport – SDPR“ - samohodna top haubica 155 mm „nora“, višenamensko oklopno borbeno vozilo „lazar-2“ i oprema vojnika budućnosti „VB 10“.

Poseta fabrici Borbeni složeni sistemiNa sastanku sa poslovodstvom fabrike ministru odbrane i načelniku Generalštaba predstavljeni su rezultati rada i budući planovi. U toku je četvrta faza izgradnje kompleksa privrednog društva „Borbeni složeni sistemi“ tokom koje će, do kraja godine, biti puštene nove hale sa opremom za proizvodnju artiljerijskih i drugih cevi i za montažu sa magacinom, kao i lakirnica. Završetkom planiranih radova u pogonima će, osim proizvodnje artiljerijskih oruđa i oklopnih borbenih vozila, moći da se proizvode i ugrađuju i druga složena sredstva naoružanja i vojne opreme, uz usluge remonta. Puštanjem u rad pogona za proizvodnju cevi, obezbediće se važne komponente za proizvodnju artiljerijskih oruđa i smanjiti zavisnost od uvoza.

Proizvodni kompleks privrednog društva „Borbeni složeni sistemi“ u Velikoj Plani je građen u četiri faze, počev od 2013. godine. Površina svih proizvodnih kapaciteta u Velikoj Plani iznosi 12.400 kvadratnih metara, a ukupna vrednost investicije koja obuhvata kupovinu zemljišta, izgradu proizvodnih hala sa pratećom infrastrukturom i opremom za rad iznosi 13,6 miliona evra.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Посета | FLV