Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
12.03.2015.

Koncert



Koncert "Susret" u Domu Vojske SrbijeU Svečanoj sali Doma Vojske Srbije sinoć je održan koncert „Susret“ Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“. To je samo jedan i nizu koncerata kojim ovaj orkestar priređuje susret vernih slušalaca sa klasičnom muzikom.

Koncert je otpočeo Uvertirom za operu „Figarova ženidba“ Volfganga Amadeusa Mocarta. Potom je na scenu izašao Nenad Ninković, solista na trubi. Nenad je od 2001. godine stalno zaposlen u Umetničkom ansamblu „Stanislav Binički“, gde danas svira kao prvi trubač. Zajedno sa svojim kolegama izveo je „Koncert za trubu i orkestar“ Aleksandra Grigorjeviča Arutjunjana.

Nakon njega, ansamblu se pridružila Dušica Blaženović na violini. Dušica ima bogatu umetničku karijeru iza sebe: bila je član raznih orkestara, učestvovala na brojnim festivalima, dobijala nagrade, a trenutno se nalazi na završnoj godini doktorskih studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Ona se sinoć publici predstavila „Koncertom za violinu i orkestar“ jednog od najznačajnijih finskih kompozitora Jana Sibelijusa.

Svi zajedno svirali su pod dirigentskom palicom Ane Zorane Brajović, direktorke Opere Narodnog pozorišta u Beogradu.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Концерт | FLV