Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
24.02.2015.

Zapažena poseta srpske delegacije na sajmu u Abu Dabiju



Zapažena poseta srpske delegacije na sajmu u Abu DabijuSumirajući aktivnosti prestolonaslednika UAE šeika Mohameda Bin Zajeda Al Nahjana na izložbi u Abu Dabiju, državna novinska agencija „~Emirates News Agency~“ izdvojila je sastanke sa srpskim ministrom odbrane, a potom i sa predstavnicima Rusije i Finske. Uz konstatovanje dobrih i prijateljskih odnosa, agencija navodi da je tema razgovora bila unapređenje odnosa u domenu odbrane i industrije.

Time je još jednom istaknut značaj sastanka sa delegacijom Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koju je predvodio Bratislav Gašić, kao i posebne veze koje zvaničnici UAE imaju sa premijerom Srbije i njenom vladom. U razgovorima sa ministrom Bratislavom Gašićem konstatovano je da postoji snažno opredeljenje za suštinsko unapređenje već dobre saradnje u oblasti odbrane, kao i u sveukupnim bilateralnim odnosima.

Srpska delegacija, koja je prisustvovala Međunarodnoj izložbi i Konferenciji iz domena odbrane – ~IDEX 2015~, održala je na marginama tog skupa i brojne sastanke sa predstavnicima stranih vlada i vojski. Posle Abu Dabija, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije otputovali su u Bagdad, gde će razgovarati sa iračkim zvaničnicima i predstavnicima kompanija odbrambene industrije.