Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
30.01.2015.

Koncert „Pozovi M radi muzike“



U Svečanoj sali Doma Vojske Srbije večeras je u saradnji Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ i Udruženja umetnika „Kolegijum artistikum“ održan koncert klasične muzike. Igrajući se nazivom filma Alfreda Hičkoka, a potom i imenima kompozitora i solista koja sadrže slovo M u sebi, koncert su naslovili „Pozovi M radi Muzike“.

Publika je mogla da uživa u klavirskim kompozicijama Mocarta, Mendelsona i mladog beogradskog kompozitora Marka Marića, te su se na repertoaru našli Mocartov „Koncert za klavir ~D-dur, KV 175~“, Mendelsonov „Koncert za klavir ~g-moll~, br.1. op. 25.“ i premijerno izvedena poema za klavir i orkestar „Snoviđenja“. U pitanju je master rad Marka Marića na FMU u Beogradu, a kompozicija je najavljena kao koncept snolikih slika koje se iznenadno i dramatično smenjuju i prepliću.

Uz orkestar su nastupili i virtuozni solisti – pijanista i čembalista Dušan Toroman, pijanistkinja, korepetitor i profesor u MŠ „Kosta Manojlović“ Milena Maleš i pijanista i kompozitor najmlađe generacije Marko Marić. Dirigentsku palicu večeras je držao Pavle Medaković.

Ovo je prvi u nizu koncerata klasične muzike koji će Ansambl ostvariti tokom godine zbog afirmisanja nacionalnih vrednosti i mladih umetnika.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Концерт | FLV