Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
26.12.2014.

Nastavak uspešne saradnje sa ~ RACVIAC~



Načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju pukovnik Milan Konjikovac primio je direktora ~RACVIAC~ – Centra za bezbednosnu saradnju ambasadora Branimira Mandića radi obavljanja konsultacija i unapređenja dalje saradnje Ministarstva odbrane i ~RACVIAC~. U tom cilju analizirane su dosadašnje aktivnosti ~RACVIAC~, doprinosa Ministarstva odbrane njegovom radu i utvrđena osnova za nastavak uspešne saradnje.

Tom prilikom, pukovnik Milan Konjikovac, načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju, je naglasio privrženost Ministarstva odbrane regionalnoj saradnji, kao i saradnji sa ~RACVIAC~, u kome Srbija ima status punopravnog člana, kao najboljem načinu očuvanja stabilnosti i bezbednosti u regionu.

Ambasador Branimir Mandić je istakao važnu ulogu koju ~RACVIAC~, kao regionalna međunarodna organizacija, ima za unapređenje saradnje i bezbednosti u regionu Jugoistočne Evrope što će se naredne godine krunisati i obeležavanjem 15-ogodišnjice njenog postojanja , kao i usvajanjem „Strategije 2020“ na narednom, 33. zasedanju Multinacionalne savetodavne grupe~ (MAG) RACVIAC~.

Obostrano je zaključeno da je Srbija značajan faktor stabilnosti i saradnje u regionu, kao i aktivni učesnik u svim aktivnostima i sastancima~ MAG/ RACVIAC.~ U tom smislu, naša zemlja će nastaviti trend dobre saradnje sa ~RACVIAC~ – Centrom za bezbednosnu saradnju i biti konstruktivni partner izgradnje poverenja u regionu.