Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
04.12.2014.

Sastanak štabnih oficira za vojnu saradnju



U Ministarstvu odbrane danas je održan Sastanak štabnih oficira za vojnu saradnju sa NATO na kome su, pored predstavnika Uprave za međunarodnu vojnu saradnju, učestvovali predstavnici Komande združenih snaga iz Napulja. Tokom bilateralnih razgovora razmenjene su informacije i stavovi o trenutnim oblicima saradnje pod okriljem mehanizama programa „Partnerstvo za mir“, koji je u ovoj godini obeležio 20 godina postojanja. Posebna pažnja bila je usmerena na analizu zajedničkih aktivnosti u protekloj godini sa ciljem da se identifikuju problemi i nedostaci u njihovoj realizaciji.

Razgovarajuću o daljoj perspektivi saradnje, učesnici sastanka predstavili su zahteve i predloge na osnovu kojih će biti izrađen Individualni program partnerstva i saradnje između Republike Srbije i NATO za narednu godinu.

Učesnici sastanka su se saglasili da bilateralni razgovori doprinose većem razumevanju i zajedničkim nastojanjima za nastavak i konstantno unapređenje i do sada veoma uspešne saradnje Ministarstva odbrane sa Severnoatlantskim savezom u okviru programa „Partnerstvo za mir“.