Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
02.09.2014.

Najava koncerta Manjifika i Umetničkog ansambla “Stanislav Binički”



 Najava koncerta Manjifika i Umetničkog ansambla “Stanislav Binički”Povodom zajedničkog koncerta slovenačkog muzičara Roberta Pešuta - Manjifika i Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane “Stanislav Binički” 18. oktobra u Sava centru, danas je u beogradskom Domu Vojske održana konferencija za novinare i mini koncert.

Na događaju, kome su prisustvovali glumci i protagonisti poznatog serijala „Montevideo“ i mnoge ličnosti iz kulturnog i javnog života, o beogradskom koncertu govorili su Manjifiko, dirigent „Biničkog“ major Igor Mitrović i glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić.

Govoreći o saradnji sa slovenačkim autorom, dirigent Umetničkog ansambla Stanislav Binički major Igor Mitrović, istakao je da je sve počelo u decembru 2010. godine kada se Manjifiko obratio sa predlogom da snime muziku za film „Montevideo, bog te video“.

 Najava koncerta Manjifika i Umetničkog ansambla “Stanislav Binički”– Snimanje, koje je u studiju trajalo nekoliko dana, prošlo je uspešno a kasnije je Robert, uvidevši naš kvalitet, predložio da saradnju unapredimo i ona još uvek traje – rekao je Mitrović i dodao da će njena kruna biti 18. oktobra u Sava centru.

Reditelj filma Dragan Bjelogrlić, Manjifika je upoznao ranije, u Ljubljani, kada je, osim „jednog dobrog čoveka upoznao i njegovu muziku“.

– Posebno me opčinila pesma Kosovski boj, koju sam slušao često, i ona je, praktično, bila presudna da poželim da sa Manjifikom sarađujem profesionalno, rekao je Bjelogrlić i dodao da mu je posebno drago zbog saradnje Manjifika i srpskog vojnog orkestra i njihovih nastupa po Evropi kao i da se raduje koncertu u Sava centru.

Na pitanje šta publika može da očekuje 18. oktobra, Robert Pešut je potvrdio da će to biti veliko finale priče koja je i krenula iz Beograda.

 Najava koncerta Manjifika i Umetničkog ansambla “Stanislav Binički”– Započela je snimanjem muzike za hit filmove i televizijske serije "Montevideo", nakon čega smo održali 15 koncerata u Sloveniji, Italiji i Švajcarskoj, i poslednji, prošlog vikenda u Ivanjici, što je praktično bila i pretpremijera – rekao je umetnik i najavio da će gošća na koncertu 18. oktobra biti španska pevačica Luz Kasal, uz još mnoge „neobične stvari“ pripremljene samo za Beograd.
Po završetku obraćanja novinarima, za publiku, koja je ispunila salu Doma Vojske, priređen je mini koncert sa najpopularnijim kompozicijama koji Manjifiko i bend izvode sa Umetničkim ansamblom.

Film „Montevideo, vidimo se“ biće srpski kandidat za Oskara Američke filmske akademije.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Конференција за медије | FLV