Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
05.08.2014.

Uručeni ključevi novih stanova u naselju „Stepa Stepanović“



Uručeni ključevi novih stanova u naselju „Stepa Stepanović“Ministar odbrane Bratislav Gašić uručio je danas aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije ključeve 24 novoizgrađena stana na lokaciji bivše kasarne „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Beogradu.

Čestitajući novim vlasnicima, ministar je rekao da se, korak po korak, posle 101 dana Vlade, približavamo cifri od oko 1000 stanova koji su podeljeni pripadnicima Vojske Srbije.

- Odvojili smo značajna sredstva i za kreditiranje naših pripadnika koji žele da preko kreditnog zaduženja dođu do novog stana, rekao je ministar odbrane izrazivši nadu da će Ministarstvo odbrane, u saradnji sa Republičkom direkcijom za imovinu, uskoro rešiti stambeno pitanje još nekim pripadnicima sistema odbrane.

- Kriterijumi za dodelu stanova su jasno definisani, tako da na taj deo nemamo pritužbi, ali imamo problem sa dobijanjem upotrebnih dozvola, rekao je ministar objasnivši da se upravo zbog toga čeka sa useljenjem nekih stanova, posebno u Pirotu i Vranju.

Uručeni ključevi novih stanova u naselju „Stepa Stepanović“Ministar Gašić najavio je i promene u Vojnograđevinskom centru i Vojnograđevinskoj ustanovi jer „proces mora da se ubrza i ne može više da se čeka“.

Na pitanje o uspehu Ministarstva na čijem je čelu u prvih 100 dana rada Vlade, ministar je istakao angažovanje Vojske u poplavama i periodu posle njih, napominjući da je time Vojska „po ko zna koji put pokazala da je uvek uz svoj narod“.

Današnjoj dodeli ključeva prisustvovali su načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, predstavnici Vojnograđevinskog centra „Beograd“ i Vojongrađevinske direkcije i direktor Građevinske direkcije Srbije Nebojša Šurlan.

Do danas su se aktivni i penzionisani pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije uselili u 678 stanova, a za njih je rezervisano još 102 u stambeno-poslovnom kompleksu „Stepa Stepanović“.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Изјава министра Гашића | FLV
Пуковник Митја Гргић | FLV
Одговори на новинарска питања | FLV
Додела кључева | FLV