Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.07.2014.

Ministar Gašić i general Diković posetili Užice



UžiceMinistar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković posetili su danas Užice gde su sa građanima i predstavnicima lokalne samouprave razgovarali o problemu vodosnabdevanja u tom gradu. Ministar Gašić i general Diković obišli su mesta u centralnim gradskim ulicama gde su postavljene cisterne sa pijaćom vodom i sastali su se sa predstavnicima bolnice Užice.

Ministar Gašić je istakao da kao predstavnik Vlade insistira da nadležni organi do kraja istraže da li je ljudski faktor krivac za novonastalu situaciju u Užicu, kao i da se insistira na hitnoj ostavci kompletnog rukovodstva tog grada, jer neodgovoran odnos prema građanima Užica više nije dopustiv.

- Vlada Republike Srbije neće da dozvoli da se bilo koje lokalno rukovodstvo neodgovorno odnosi prema svom poslu i prema zdravlju građana Srbije. Vojska Srbije je na raspolaganju za sve što je potrebno ovih dana – naglasio je ministar odbrane dodajući da ohrabruje to da su analize u ovom trenutku jako dobre i da će relativno brzo ovaj akcident da se reši, ali greške koje su učinjene u prethodnom periodu su neoprostive i zato se insistira na sazivanju hitne sednice skupštine grada. Još jedna cisterna će biti stavljena na raspolaganje bolnici Užice, dodao je ministar Gašić, da bi hemodijaliza mogla da radi već sutra ujutru.

UžiceGovoreći o narednim koracima u dugoročnom saniranju problema vodosnabdevanja u Užicu, ministar Gašić je istakao da je tokom sastanka bilo reči i o tome kako da se fabrika vode u tom gradu modernizuje. On je, takođe, istakao da je za taj posao potrebno nekoliko godina, ali da je neophodno da se razmotre i alternativna rešenja tog problema, istovremeno ukazujući da se oblast vodosnabdevanja mora urediti zakonski.

Nakon što je proglašena vanredna situacija u Užicu zbog neispravnosti vode za piće, Vojska Srbije uputila je u taj grad deset cisterni s pijaćom vodom, koje će biti na raspolaganju građanima Užica dok god to bude bilo potrebno, kao i 3.000 litara flaširane vode.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Изјава министра Гашића | FLV
Изјава градоначелника Ужица | FLV
Питање новинара | FLV
Посета | FLV