Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
20.07.2014.

Delegacija Ministarstva i Vojske položila venac na spomenik vojvodi Mišiću



Povodom obeležavanja stogodišnjice Velikog rata i pobede u Kolubarskoj bici, delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, položila je venac na spomenik vojvodi Živojinu Mišiću u Mionici, koja rođendan slavnog srpskog vojskovođe obeležava kao Dan opštine.

Zlatne plakete „Vojvoda Živojin Mišić“, za postignute rezultate i dostignuća u oblasti vojne službe, nauke i doktrine, stvaralaštva, komandovanja, poštovanja etičkih normi i davanja ličnog primera u izvršenju zadataka, predsednik opštine Mionica Dragan Gavrilović uručio je general-potpukovniku Aleksandru Živkoviću, komandantu Kopnene vojske i potpukovniku Saši Momčiloviću,  najuspešnijem polazniku 57. klase Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane.

Obeležavanju 18. „Mišićevih dana“ prisustvovao je i pomoćnik ministra odbrane Miloš Janković, predstavnici Skupštine Republike Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova i udruženja poštovalaca ratnika oslobodilačkih ratova Srbije, dok je svečanost upotpunio i počasni stroj Komande za obuku.

Delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije posetila je i rodnu kuću Vojvode Mišića u Struganiku, koja je 1987. godine pretvorena u muzej. Pobede Srpske vojske na Ceru i Kolubari su prvi saveznički veliki uspesi u Prvom svetskom ratu.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Полагање венаца и додела плакета | FLV