Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
12.05.2014.

Obeležen Dan pravne službe Vojske Srbije




U niškom Domu Vojske Srbije održana je svečanost povodom Dana pravne službe – 10. maja, kojom je obeleženo 150 godina postojanja te službe u srpskoj vojsci.

Svečanosti su prisustvovali sekretar Ministarstva odbrane Biljana Babić, komandant Treće brigade Kopnene vojske brigadni general Želimir Glišović, predsednik Višeg vojnog disciplinskog suda u Beogradu pukovnik Nebojša Nikolić i drugi gosti.

Sekretar Ministarstva odbrane Biljana Babić podsetila je u svom govoru na plejadu pripadnika pravne službe i nagovestila da će ponovo biti uvedeno vojno pravobranilaštvo, kao zakoniti zastupnik Republike Srbije, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, dok je pukovnik Nebojša Nikolić istakao značaj pravne službe za vojnu disciplinu, a samim tim i za operativne i funkcionalne sposobnosti Vojske Srbije.

Posebno interesovanje gostiju svečanosti privukao je 15-minutni film o istorijatu pravne službe od 1839. do 2014. godine, koji je režirao kapetan Velimir Stojanović po scenariju poručnika Dragana Markovića.