Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.04.2014.

Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na Beogradskom maratonu



Tradicionalni Beogradski maraton, 27. po redu, koji je okupio trkače iz celog sveta, i pre starta, oborio je rekord po broju učesnika.

Rekord su oborili i Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, čijih je 195 pripadnika učestvovalo u dve takmičarske trke. Maraton su istrčali kapetan Saša Vojinović iz Kobri, koji je, rezultatom 3sata 12 minuta 37 sekundi, osvojio 30. mesto i major Perica Nastasijević iz Komande za obuku.

Najbolji rezultat od pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u polumaratonu postigli su profesionalni vojnik u Komandi za obuku Mirko Stanković, koji je, rezultatom 1 sat 19 minuta 43 sekunde, zauzeo 7.mesto, i kadetkinja Vojne akademije Jelena Mitrović, četrdeseta u konkurenciji 535 takmičarke, rezultatom 1 sat 52 min 53 sekunde.

Kenijski atletičari osvojili su prva tri mesta na 27. Beogradskom maratonu, a pobedio je Talam Benard Kipkorir, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Ajabel Veleri Džemeli.

U polumaratonu su prvi kroz cilj prošli atletičar kragujevačkog „Radničkog“ Darko Živanović i najbolja srpska dugoprugašica Olivera Jevtić, koja je tokom karijere dvaput bila najbolja i u maratonskoj trci.

photoFOTOGALERIJA