Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.04.2014.

Prijem kod predsednika Republike povodom Dana Vojske



Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić priredio je danas, povodom Dana Vojske Srbije, prijem u Predsedništvu kome su prisustvovali ministar odbrane Nebojša Rodić, načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković, državni sekretari, pomoćnici ministra odbrane, članovi kolegijuma, najodgovornije starešine i pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Čestitajući praznik pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predsednik Nikolić je istakao da danas pripada Vojsci Srbije i naglasio da je uvek bio ponosan što pripada onima koji nose uniformu zemlje u kojoj je rođen i u kojoj živi.

- Znam kroz koliko iskušenja ste i vi, savremeni oficiri, podoficiri i vojnici prošli i šta su sve pretrpeli vaši preci, i znam da ste uniformu obukli zbog predaka, a da je nosite zbog potomaka. Zbog predaka, jer ste imali na koga da se ugledate, a zbog potomaka jer želite da vas pamte kao čestite, moralne i savesne ljude. To je odlika srpskih podoficira, oficira i generala – poručio je predsednik Nikolić, poželevši pripadnicima sistema odbrane da budu pravi naslednici onih koji su pre njih časno nosili uniformu koja je odlučivala o sudbini zemlje koju je stvarao srpski narod.

Predsednik Republike je takođe izrazio nadu da će pripadnicima sistema odbrane moći da pomogne materijalno i tehnički, ali i uverenje da će, bez obzira na to, oni svoje poslove obavljati na najbolji mogući način, kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Povodom današnjeg praznika, general Diković uručio je predsedniku Nikoliću, u ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Zlatnu plaketu Vojske Srbije, posebno ističući da je reč o novom priznanju, prvom takve vrste, koju pripadnici sistema odbrane uz posebnu čast uručuju predsedniku Republike.

Na današnjem prijemu, predstavnici Međunarodnog konsultativnog komiteta, organizacije oficira u rezervi i penziji, dodelili su „Orden viteza“ predsedniku Nikoliću povodom održavanja međunarodne naučne konferencije o Prvom svetskom ratu.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Уручење Плакете | FLV
Обраћање председника | FLV