Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
22.04.2014.

Čestitka predsednika Republike povodom Dana Vojske Srbije



Čast i ponos, dostojanstvo i slobodarske ideje koje su pre 199 godina krasile srpske ustanike i vojsku izniklu iz narodnog bojevanja za oslobođenje, tradicionalni su atributi koji i danas čine osnovne karakteristike svakog pripadnika Vojske Srbije.

Svojim hrabrim zalaganjem ove zime u Vojvodini, izgradnjom alternativnog vodovoda za Užice u rekordnom roku, ali i brzom akcijom u poplavljenim mestima koja traje i danas, pokazujete izuzetnu obučenost i posvećenost službi, građanima i državi, obavljajući besprekorno svoj zadatak u mirnodopskim uslovima.

Pokazanom profesionalnošću ispunjavate ponosom građane naše otadžbine koji, poslovično i s razlogom, imaju veliko poverenje u svoju vojsku.

Vi ste čuvari junačkih pobeda u Balkanskim ratovima, slavnih podviga svojih predaka u Velikom ratu, slobodarske pobede u Drugom svetskom ratu. Baštinite slavom ovenčanu prošlost kojoj u naše doba dodajete savremena znanja, modernu opremu, stalne reforme neophodne da bi se išlo u korak s vremenom i svetom. Ove dve komponente – ponosna tradicija i savremena profesionalnost, čine vas vojskom koja uživa ugled i u međunarodnoj zajednici.

Čestitam Dan Vojske Srbije svim građanima naše zemlje sa željom da pripadnici naše vojske ostanu pouzdan oslonac bezbednosti i stabilnosti, cenjen deo tima međunarodnih snaga, da nastave budnu brigu o bezbednosti naših građana i da, kao i do sada, daju stalni doprinos Republici Srbiji na njenom putu modernizacije, prosperiteta i bolje i sigurne budućnosti.