Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
14.03.2014.

Koncert u čast Vojislava Bubiše Simića



Povodom obeležavanja 70 godina umetničkog rada i 90. rođendana Vojislava Bubiše Simića, dirigenta, kompozitora, aranžera i publiciste, večeras je u  Domu Vojske Srbije priređen koncert.

Pod dirigentskom palicom legende srpske džez scene nastupio je Umetnički ansambl Ministarstva odbrane " Stanislav Binički", kao domaćin proslave.

„Organizujući  koncert Ministarstvo odbrane je pokazalo da kad je umetnost u pitanju zauzima pravi stav i prepoznaje vrednost umetnika, poput našeg večerašnjeg slavljenika“, istakla je u pozdravnoj reči voditeljka Aleksandra Paladin.

Program je počeo „Veselim maršom“ koji je napisao Vojislav Bubiša Simić, a dirigovao je Pavle Medaković.

„Kada obeležavamo jubilej jednog muzičara kako drugačije možemo da počnemo nego sa muzikom, a kada se nalazimo u domu Umetničkog ansambla „Stanislav Binički“ onda to mora da bude marš“, rekla je voditeljka.

Zatim su se ređale i ostale kompozicije prepoznatljive za Bubišu Simića: Jesenja balada, ~The shadow of your smile~, ~Holiday strings,~ ~Fly me to the moon, ~Brasil,~ Liber Tango~, Veliki gradski valcer, Vašar u Vranju i mnoge druge.

Za dobro raspoloženje publike pobrinuli  su se i specijalni gosti - Nada Pavlović, Beti Đorđević, pijanista Slobodan Marković, Ivan Ilić na trombonu, trubač Dragoslav Stanisavljević-Fredi i Ljubiša Paunić, tenor saksofon.

Nakon večerašnjeg nastupa muzičari su, uz tortu i svećice, poželili Bubiši da doživi i  na isti način proslavi i sledeću deceniju.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Концерт | FLV
Наступ Бети Ђорђевић | FLV