Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.02.2014.

Ministar odbrane Nebojša Rodić posetio VOA



Ministar odbrane u tehničkoj vladi Nebojša Rodić posetio je danas Vojnoobaveštajnu agenciju (VOA). U okviru prve zvanične posete Agenciji ministar se upoznao sa uslovima rada, kao i sa mogućnostima i kapacitetima VOA.

Ministar Rodić je izrazio zadovoljstvo posetom Agenciji i naglasio da će uvek pružiti podršku njenim pripadnicima u radu. On je dodao da je uveren da će i u budućnosti VOA nastaviti sa kvalitetnom realizacijom zadataka, kao i do sada, a u skladu sa definisanim misijama.

- Državni vrh zna koje su vrednosti Vojnoobaveštajne agencije – istakao je Rodić. On je naglasio da je zadovoljan zbog činjenice da je zaposlen veliki broj mladih ljudi u Agenciji, kao i da treba ulagati u obrazovanje, koje mora biti kontinuirano i agresivno.

Prilikom obilaska Agencije, ministar Rodić je upoznat sa ključnim elementima funkcionisanja VOA, sa njenim mestom u bezbednosno-obaveštajnom sistemu Republike Srbije, sa zakonskim okvirom, nadzorom i kontrolom, nadležnostima, funkcijama, misijom, organizacijskom strukturom, kao i aktivnostima Vojnoobaveštajne agencije

Predstavnici VOA su ministru Rodiću predstavili muzejsku postavku o istoriji vojnoobaveštajne službe u Srbiji od 1884. godine do danas.

photoFOTOGALERIJA