Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.02.2014.

Promovisani novi doktori nauka Univerziteta odbrane



Svečana promocija 19 doktora nauka Univerziteta odbrane održana je danas u Centru za simulacije i učenje na daljinu Vojne akademije. Diplome doktorandima Univerziteta uručio je rektor te obrazovne institucije general-potpukovnik prof.dr Miodrag Jevtić.

Svečanosti, koja je održana povodom obeležavanja Dana Univerziteta odbrane – 24. februara, prisustvovali su predstavnici Univerziteta odbrane, članovi komisija za ocenu i odbranu doktorata i članovi porodica doktoranada.

General Jevtić istakao je da svi zajedno danas ispunjavaju misiju, i da su doktorandi okrenuli novu stranicu u knjizi bavljenja profesijom i naukom.

- Voleo bih da tu knjigu ne zatvorite, i da još mnogo stranica bude u okviru vašeg profesionalnog i naučnog angažmana. Danas ste se samo kvalifikovali da svojim radom i diplomama možete da doprinesete u stvaranju bolje budućnosti za naš sistem odbrane i državu. Mi to od vas očekujemo. Imate zadatak da pomognete usavršavanje novog kadra, mladih doktora nauka, kadeta i studenata, rekao je general Jevtić i poželeo roditeljima i članovima porodica da doktorande podrže u daljem radu i usavršavanju.

On je poručio promovisanim doktorima nauka da treba da budu primer drugima kako se može u teškoj situaciji i krizi raditi nešto kreativno i afirmativno, i kako se može ići napred, jer zajedno „možemo više i bolje“.

Prorektor za naučno-istraživačku delatnost Univerziteta odbrane prof. dr Mirjana Životić-Vanović predstavila je nove doktore nauka i naglasila da je pravo istraživanje uvek bilo pokazatelj individualnog talenta, pregalaštva, pojedinačnih kvaliteta opšteg i stručnog obrazovanja, i ličnog promišljanja o opštim empirijskim upustvima, posebnim zahtevima svakog konkretnog istraživačkog projekta.

- Diploma doktora nauka formalno nam daje kvalifikaciju da samostalno uočavamo naučne probleme, vršimo njihov izbor, uočavamo i uobličavamo ih na način koji će obezbediti da istraživanjima dođemo do traženih odgovora, rekla je Životić-Vanović.

Promovisani doktori nauka su pukovnik Vlado Cvijanović, potpukovnici Srećko Kuzmanović, Aleksandar Kari, Goran Župac, Saša Milutinović, Hajradin Radončić, Miodrag Kostić, Mirko Resan, Dragan Todorov i Dejan Inđić, zatim majori Dragan Pamučar i Ivan Petrović, vojni službenici Biljana Stojković, Vladimir Vukmirica, Ljiljana Jelisavac, Olgica Lazarević, Aleksandra Vukomanović i Ljubiša Ristić, kao i lice iz građanstva Predrag Ranitović.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Генерал-потпуковник проф.др Миодраг Јевтић | FLV
Проф. др Мирјана Животић-Вановић  | FLV