Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
07.02.2014.

Novi stanovi za pripadnike sistema odbrane



Ključeve trideset šest stanova na lokaciji bivše kasarne „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Beogradu, aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, danas je uručio ministar odbrane u tehničkoj vladi Nebojša Rodić.

Čestitajući novim vlasnicima, među kojima su oni koji na stan čekaju i više decenija, ministar je istakao da se u ovo naselje, samo u poslednjih šest meseci, uselilo 179 porodica, od ukupno 617 od kada je projekat započet.

– S obzirom da smo u vremenu koje je definisano kao predizborno, neki bi mogli prigovoriti da je ova aktivnost predizborni marketing, međutim od septembra prošle godine, svakog meseca su ovde dodeljivani ključevi, što dokazuje da je reč o kontinuitetu i o jasnom dokazu brige i države i Ministarstva odbrane za pripadnike Vojske Srbije, i to ne samo u gradu Beogradu već i širom Srbije - u Nišu, Vranju, Valjevu, Čačku, Gornjem Milanovcu, Vršcu, gde su poslednjih pola godine useljene ukupno 153 stambene jedinice.

Ministar odbrane u tehničkoj vladi je podsetio da je u naselju "Stepa Stepanović" još ostalo nepodeljeno 162 stana, koji će uskoro biti useljeni, u skladu sa planiranom dinamikom.

– Isti model rešavanja stambenih pitanja pripadnika, u saradnji sa Građevinskom direkcijom Srbije, nastavićemo i u budućnosti, pa smo već locirali nov prostor na kome ćemo, nadam se, već tokom ove godine krenuti sa izgradnjom novog naselja u kome će deo stambenih jedinica biti namenjen pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Ministar Rodić je podsetio da je ovo samo jedan od vidova rešavanja problema stanovanja, a da se, osim dodele stanova, svakog meseca odobravaju sredstva za individualna rešavanja stambenih pitanja.

Ministar je bio i prvi gost u stanu potpukovnika u penziji Gojka Rajaka, jednog od useljenih stanara, koji je istakao da je presrećan što konačno ima krov nad glavom.

– Imao sam stan dok sam bio na službi u Slavonskoj Požegi, a kada sam sa vojskom napustio Hrvatsku, živeo sam jedno vreme u Sremskoj Mitrovici, ali najveći deo u Beogradu, kao podstanar. Poslednjih devet godina službe proveo sam upravo u kasarni "Stepa Stepanović". Toliko godine sam čekao ovo, i sad se osećam kao da sam rešio glavno egzistencijalno pitanje.

Dodeli ključeva prisustvovali su pomoćnica ministra za materijalne resurse Jasminka Todorov, načelnik Uprave za ljudske resurse general-major Slađan Đorđević i direktor Građevinske direkcije Srbije Nebojša Šurlan.

Odgovarajući na pitanja novinara, ministar Rodić je izjavio da nije bilo ozbiljnih kupaca za kupovinu zgrade nekadašnjeg Generalštaba i dodao da će do kraja meseca biti završeno uređenje prostora ispred tog objekta.




photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Министар одбране Небојша Родић | FLV
Додела кључева | FLV
Потпуковник у пензији Гојко Рајак  | FLV