Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.01.2014.

Pomoć za Branka i Saru



Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije prikupili su novčana sredstva neophodna za nastavak lečenja Branka Ivanovića i Sare Živković.

Dvadesetšestogodišnji Branko Ivanović zadobio je tešku povredu u julu 2011. godine, i od tada traje njegovo lečenje i oporavak. Nastavak njegovog lečenja zahteva velika novčana sredstva i neprekidnu pomoć dva člana porodice, a jedini prihod je plata potpukovnika Nebojše Ivanovića.

Sara Živković je trinaestogodišnja devojčica koja je rođena slepa. Sa godinu dana operisana su joj oba oka u bolnici u Detroitu, što joj je omogućilo da razaznaje svetlo od mraka. Zahvaljujući matičnim ćelijama sačuvanim na rođenju Sarinog mlađeg brata Mihaila, stekli su se uslovi za novu operaciju i napredak u Sarinom lečenju.

Načelnik Uprave za ljudske resurse Generalštaba Vojske Srbije general-major Slađan Đorđević uručio je danas prikupljeni novac potpukovniku Nebojši Ivanoviću, Brankovom ocu, i Ljubici Udovičić, baki male Sare.

U razgovoru sa generalom Đorđevićem, potpukovnik  Ivanović i Ljubica Udovičić izrazili su veliku zahvalnost svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, a posebno Vojnomedicinskoj akademiji na kojoj se leči Branko Ivanović i Kopnenoj vojsci koja je pokrenula inicijativu za pružanje pomoći Sari Živković.