Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
12.11.2013.

Projekcija „Vojne akademije 2“ za kadete



Posle premijere u Sava centru, priliku da pogledaju film „Vojna akademija 2“ imali su danas i kadeti Vojne akademije, u kino sali ove ustanove. Uz ovacije i aplauz oni su pre početka dvočasovne projekcije pozdravili glumce i ekipu filma. Osim kadeta, u „Vojnoj akademiji 2“ uživali su i pripadnici te ustanove sa članovima porodica. Uz mnogo smeha i spontanih aplauza publika je ispratila, očigledno zadovoljna, scene koje će, prema rečima nekih od njih, dugo pamtiti.

Kadet četvrte godine Vojne akademije Dušica Jelić kaže da joj se film, kao i njenim kolegama, mnogo dopao. - Smatram da je život i rad na Vojnoj akademiji dočaran na pravi način. Ljubav, mladalačke muke, pozitivna energija, nešto su što ovaj film čine posebnim.

U publici su bili i učenici Vojne gimnazije, kojima je ovaj film bio, kako kažu, odličan vodič za buduće školovanje. - Odličan film. Sviđa mi se što su obuhvaćeni razni delovi školovanja, ali i što smo mogli da vidimo kako se zaista ponašaju kadeti na Akademiji – kaže Jovan Stojanović, učenik trećeg razreda. Film se dopao i njegovom drugu Nikoli Stevanoviću, koji kaže da jedva čeka da upiše Akademiju na kojoj studiranje izgleda kao na ovom filmu.

Predrag Gajić mladi je doktor sa Vojnomedicinske akademije koji se trenutno nalazi na treningu sanitetske službe na toj medicinskoj ustanovi, ali i on je danas sa kolegama bio na projekciji filma. - Kao neko ko dolazi iz druge sfere, film sam posmatrao iz drugačijeg ugla, ali opet nisam mogao da mu pronađem nijednu manu. Za svaku preporuku!

Među glumcima koji su pozdravili prisutne u kino sali pre projekcije bili su Nevena Ristić, Tijana Pečenčić, Branko Janković i Bojan Perić. Svi su jednoglasno u oceni da im je sud večerašnje publike najvažniji pokazatelj uspešnosti onoga što su radili prethodnih godina sa serijom, a zatim i sa filmom „Vojna akademija“.

Tijana Pečenčić kaže da je osmeh na licima ljudi najveća nagrada za sve muke koje su pregurali tokom snimanja. Bojan Perić je naglasio da bez kadeta Vojne akademije filma ne bi ni bilo, jer su im oni svojim primerom omogućili da se u svojim rolama snađu što bolje.

Zadovoljstvo zbog pozitivne reakcije na film, ali i što su uspeli da realizuju jedan komunikativan, pozitivan i lep projekat, izrazili su i direktor i reditelj filma Nenad Dimitrijević i Dejan Zečević.

photoFOTOGALERIJA