Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
07.11.2013.

Glamurozna premijera filma “Vojna akademija 2”



Projekcija dugoočekivanog filmskog ostvarenja “Vojna akademija 2” održana je večeras u prepunom Sava centru. Projekciji filma prisustvovali su i ministar odbrane Nebojša Rodić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, brojne javne ličnosti i ljubitelji istoimene serije.

Na crvenom tepihu pojavili su se glumci koji tumače uloge kadeta završne godine Vojne akademije - Bojan Perić, Radovan Vujović, Ivan Mihailović, Branko Janković, Jelisaveta Orašanin, Tijana Pečenčić, Dragana Dabović, Nikola Rakočević, Tamara Dragičević, Nevena Ristić i drugi.

Ljubitelji popularne generacije kadeta i publika u Sava centru videli su šta se dogodilo junacima serije. Prikazan je kraj školovanja, svakodnevni život na Akademiji, zatim zahtevna obuka i visoki standardi školovanja koji se prepliću s privatnim problemima i iskušenjima ambicioznih kadeta na životnoj prekretnici.

Prema rečima reditelja Dejana Zečevića film je urađen kao tinejdžerska priča, u malo drugačijem je ruhu, jer je sniman za veliko platno. On je dodao da je prilično dinamičan, uz mnogo obrta i novih likova.

- Kadeti su sada uglavnom u fazi školovanja za pilote, te je veliki broj kadrova snimljen na aerodromima. Serija je mnogo šira i uključuje događaje iz života onih koji nisu na Akademiji. Zaista smo se potrudili da ispunimo očekivanja publike, koja je predugo čekala, rekao je Zečević.

Bojan Perić, u seriji kao Stošić, uzjavio je da je put od kadeta Vojne akademije do zvezde na crvenom tepihu bio mukotrpan ali vredan.

- Verujem da su gledaoci prepoznali koliko smo uživali tokom snimanja. Najteže je bilo pokloniti se pred publikom u prepunom Sava centru, a kada sve to prođe onda shvatimo da je sve ostalo bilo lako, rekao je popularni Stošić.

Tamara Dragičević, koja tumači ulogu Nadice, ističe da je film namenjen tinejdžerima ali i odraslima, i da će svi koji ga odgledaju uživati u dobroj komediji i filmu prepunom pozitivne energije.

Uz prisustvo glumaca, premijera filma „Vojna akademija 2“ biće održana i u bioskopima u Novom Sadu, Nišu, Zrenjaninu, Čačku, Kragujevcu, Kraljevu, zatim Obrenovcu, Banja Luci, Požarevcu, Kikindi, Aranđelovcu. Film će biti prikazivan i u bioskopima gradova širom Srbije.

Pored glavne glumačke postave u filmu se pojavljuju i Sofija Rajović, Slobodan Stefanović, Miloš Timotijević, Goran Jokić, Aleksandar Radojičić, Ljubomir Bandović, Nebojša Milovanović, Branislav Lečić, Tihomir Stanić, Vojislav Brajović, Ivana Mihić, Marija Milovanović.

Uskoro treba da počne i prikazivanje novih sedam epizoda serije “Vojna akademija”. Film koji je, za razliku od serije, u potpunosti koncentrisan na život i životna iskušenja kadeta, privatne probleme, ambicije i karijere od sutra se nalazi na redovnom bioskopskom repertoaru.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Глумац Бојан Перић | FLV
Глумица Тамара Драгићевић | FLV
Утисци  | FLV
Премијера | FLV