Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
22.10.2013.

Strani vojni predstavnici posetili štand Medija centra „Odbrana“



Strani vojni predstavnici akreditovani u Beogradu, obišli su danas, već tradicionalno, štand Medija centra „Odbrana“ na 58. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga.

Poželevši dobrodošlicu gostima, direktor Medija centra „Odbrana“ potpukovnik Slavoljub Marković istakao je da reč o veoma značajnoj kulturnoj manifestaciji sudeći po broju domaćih i stranih izlagača, a na kojoj vojno izdavaštvo, već tradicionalno, uzima učešće.

Predstavljajući delatnosti Medija centra „Odbrana“, potpukovnik Marković je istakao da ta kuća na sajmu nastupa sa izdanjima namenjenim široj čitalačkoj publici koja čini tek petinu delatnosti, a ostatak je posvećen potrebama sistema odbrane.

Govoreći o izdanjima koje su obeležila godinu koja je za nama, potpukovnik Marković je izvojio dve značajne monografije “Vojna služba bezbednosti u Srbiji“, autora Svetka Kovač i Irene Popović, „Vojnoobaveštajna služba u Srbiji“, grupe autora, kao i delo „Srpska vojska u Velikom ratu 1914 – 1918“ autora Dušana Babca.

Nakon razgledanja štanda, pomoćnik izaslanika odbrane Sjedinjenih Američkih Država major Robert Mejn istakao je da se Ministarstvo odbrane Republike Srbije na ovaj način veoma lepo predstavlja javnosti.

- Sve je dobro organizovano i mnogo je korisnih informacija. Svakodnevno, takođe, posećujem i veb sajt Ministarstva odbrane i veoma sam iznenađen kojom se brzinom informacije, nakon događaja, plasiraju u javnost – istakao je Robert Mejn.

Prema rečima izaslanika odbrane Francuske potpukovnika Olivijea Ruanea, obilazeći štand video je dosta zanimljivih izdanja, ali nažalost, nedostatak vremena ga sprečava da „zaroni“ u svaku od njih, iako bi to želeo.

Ocenjujući pohvalno nastup Medija centra „Odbrana“ na ovogodišnjem sajmu knjiga, izaslanik odbrane Grčke pukovnik Antonios Kostakis je izrazio zadovoljstvo, jer izdanja te kuće pokrivaju skoro svaki aspekt delatnosti sektora bezbednosti.

photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Обилазак | FLV