Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
26.09.2013.

Obuka za izradu planova odbrane



Uprava za obaveze odbrane organizovala je danas, u Domu Vojske Srbije, obuku ovlašćenih lica iz subjekata odbrane Republike Srbije za izradu planova odbrane. Obuci prisustvuju ovlašćena lica iz ministarstava, lokalne samouprave i velikih privrednih sistema koji, na osnovu Zakona o odbrani, imaju dužnost da izrade sopstvene planove odbrane.

Načelnik Uprave za obaveze odbrane, pukovnik Milić Stanić, rekao je u uvodnom obraćanju da bi Vlada Republike Srbije, u oktobru, trebalo da usvoji Plan odbrane Republike Srbije posle čega počinje da teče rok od šest meseci tokom koga bi svi subjekti odbrane trebalo da izrade svoje sopstvene planove. Prema njegovim rečima, obuke koje organizuje Uprava, i regionalni centri Ministarstva odbrane usmereni su ka tome da se državnim organima i privrednim subjektima pomogne u izvršavanju tih obaveza.

Današnja obuka poslužiće za razmenu iskustava i otklanjanje određenih nedoumica i problema sa kojima su se ljudi zaduženi za poslove odbrane u svojim preduzećima i državnim organima do sada susretali i koji bi u narednom periodu mogli da ih očekuju.