Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
24.09.2013.

Poseta Srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu



Predsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i ministar odbrane Nebojša Rodić sastali su se danas u Nišu s ministrom za vanredne situacije Ruske Federacije Vladimirom Pučkovim. Susretu su prisustvovali i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin, gradonačelnik Niša Zoran Perišić, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić, članovi delegacije Ruske Federacije, predstavnici Ministarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova i grada Niša.

Tom prilikom članovi delegacija posetili su niški aerodrom „Konstantin Veliki“, gde je stacioniran Srpsko-ruski humanitarni centar za reagovanje u slučaju vanrednih situacija i prisustvovali demonstracionom letu ruskog aviona za gašenje požara Berijev Be 200. Tokom vežbe gašenja požara avion Berijev Be 200 ispustio je vodu iznad piste niškog aerodroma. Punjenje rezervoara, čiji kapaciteta iznosi 12 tona vode, može da se obavlja na aerodromu, ali i u niskom letu iznad jezera ili reke.

Nakon demonstracionog leta, ministri i članovi srpske i ruske delegacije razgovarali su u Gradskoj kući u Nišu o napretku Centra i njegovoj registraciji, mogućnosti korišćenja dela niške kasarne „Stevan Sinđelić“ za potrebe Centra, opremanju i smeštajnim kapacitetima aerodroma za sredstva Centra.

Premijer Dačić i ministar Pučkov potpisali su početkom godine u Nišu zaključke o funkcionisanju ovog centra koji treba da počne da radi punim kapacitetom do kraja godine.



photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA

Get the Flash Player to see this player.



Посета | FLV