Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
26.07.2013.

Vežba sanitetske službe „Leto 2013“



U Trening centru sanitetske službe Sektora za školovanje i naučnoistraživački rad VMA Uprave za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane danas je održana pokazna vežba „Leto 2013“ koju su izveli pripadnici 4. klase kandidata za oficire sanitetske službe. Cilj vežbe bio je zbrinjavanje ugroženih i nastradalih lica u uslovima vanrednih situacija, a u ovom slučaju je to bio zemljotres.

Tom prilikom, načelnik VMA brigadni general dr Marijan Novaković istakao je da su kandidati vežbu dobro pripremili, stekli nova znanja u rukovođenju i komandovanju sanitetskim i združeno-taktičkim jedinicama, koje će moći da primene u zbrinjavanju ugroženih i stradalih lica u uslovima vanrednih situacija.

- Posebno sam zadovoljan činjenicom da su u ovoj klasi budućih oficira u većini kandidati ženskog pola, što znači da smo stvorili uslove da na našim konkursima pobeđuju najbolji, nezavisno od pola – istakao je general Novaković iskazujući posebno priznanje Trening centru za organizaciju vežbe, dodajući da ta ustanova, sa razlogom, nosi oznaku regionalnog centra.

Vežba „Leto 2013“ je bila prilika da kandidati za buduće oficire sanitetske službe provere stečena teorijska i praktična znanja i veštine u rukovođenju i komandovanju sanitetsko-taktičkim jedinicama i zbrinjavanju povređenih i obolelih u uslovima vanrednih situacija.

photoFOTOGALERIJA