Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
27.03.2013.

Najbezbedniji vozači u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije



Trojica najbezbednijih vozača u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije proglašena su danas na sednici Saveta za bezbednost vojnih učesnika u saobraćaju za 2012. godinu, održanoj u Upravi za opštu logistiku Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane.

Najbezbedniji vozači za 2012. godinu su stariji vodnik Jovan Medojević iz Specijalne brigade Kopnene vojske, desetar Siniša Maksimović iz komande čete Kopnene vojske i Duško Radoja, civilno lice iz Vojnograđevinske ustanove „Beograd“. Oni su u protekloj godini prešli najviše kilometara bez saobraćajnih nezgoda i prekršaja, što je bio i osnovni kriterijum pri odabiru kandidata.

Sednicom je rukovodio šef Odseka za saobraćaj i transport Uprave za opštu logistiku SMR, pukovnik doc. dr Željko Ranković, a najbezbednijim vozačima priznanja i nagrade uručio je načelnik Uprave za ljudse resurse Generalštaba VS general-major Slađan Đorđević.

U 2012. godini dogodio se manji broj saobraćajnih nezgoda vojnih vozila u odnosu na prošlu godinu i posledice su bile manje. Članovi Saveta zaključili su da je u 2013. godini potrebno doneti Strategiju bezbednosti vojnih učesnika u saobraćaju za period 2013-2017. godine i pokrenuti kampanje za poboljšanje bezbednosti vojnih učesnika u saobraćaju, posebno usmerenu ka populaciji profesionalnih vojnika vozača u MO i VS.