Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
13.03.2013.

Seminar PELT za nastavnike engleskog jezika



U saradnji Direkcije PELT Uprave za kadrove Sektora za ljudske resurse MO i Britanskog Saveta u Beogradu iz opredeljenih finansijskih sredstava zemalja donatora Programa PELT (Kraljevina Norveške, Velike Britanije, Danske, Holandije i Švedske i SAD), na Tari je održan trodnevni seminar „Metode učenja i izrada nastavnih materijala kombinacijom tradicionalnih metoda i savremenih informatičkih tehnologija“.

Seminaru su prisustvovali nastavnici engleskog jezika iz Grupe za engleski jezik Uprave za obuku i doktrinu GŠ VS (J-7), sa Katedre za strane jezike Vojne akademije i iz nacionalnog ~STANAG~ Tima za testiranje Direkcije PELT.

Cilj seminara je bila metodsko-stručna priprema nastavnika engleskog jezika u usvajanju novih metoda dizajniranja kurseva kombinacijom klasične nastave i učenja na daljinu (~Blended Learning Course Design~) radi efikasnije realizacije poluintenzivnih i intenzivnih kurseva engleskog jezika koji su deo ciklusa osposobljavanja pripadnika VS za testiranje po standardu ~STANAG~ 6001.

Predavanja ja držala ekspertkinja iz oblasti obuke i testiranja engleskog jezika za pripadnike oružanih snaga Kler Vitaker, kvalifikovana ~PEP (Peacekeeping English Project)~ menadžerka Britanskog Saveta. Njena predavanja su imala za cilj da informišu polaznike seminara o tehnikama nastave uz upotrebu vojne terminologije, metodologije učenja na daljinu, izradi materijala za elektronske kurseve engleskog jezika u Centrima za samostalno učenje engleskog jezika ( ~SAC~).

Na seminaru je realizovana obuka nastavnika u četiri veštine predavanja: slušanje, govor, čitanje i pisanje. Na kraju seminara polaznicima su dodeljeni sertifikati.