Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
18.02.2013.



Prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u Abu Dabiju potpisivanju ugovora između “Jugoimport” SDPR-a i kompanije ~“Emirates advanced research and technology holding” (EARTH)~ o zajedničkom razvoju i opremanju raketnog sistema ALAS.

Ovo je značajan trenutak za srpsku raketnu industriju, za fabrike kao što su "Krušik", "Teleoptik" i "UTVA". Ugovor za zajednički razvoj raketnog sistema ALAS definiše nove generacije raketnih sistema sličnih i većih dometa i prethodi ugovoru za zajedničku proizvodnju i isporuku velikih količina, kako ovih raketa, tako i celog raketnog sistema i svih njegovih komponenti.

Ugovor su potpisali Jugoslav Petković, direktor “Jugoimport” SDPR-a i Salem al Abri, jedan od direktora kompanije ~EARTH~.

"Ovde se radi o velikoj investiciji koja će značajno ubrzati naš razvojni proces i nove tehnološke mogućnosti iz najsofisticiranije oblasti raketne tehnike, kao i razvoja senzora za vođenje i upravljanje raketama", izjavio je zamenik direktora “Jugoimport” SDPR-a Nenad Miloradović nakon potpisivanja ugovora.

photoFOTOGALERIJA